Četvrtak, 01 Prosinac 2016 11:02

Odabrani su polufinalisti za ovogodišnji RMF

Rovinj je od 26. do 29. prosinca po osmu godinu za redom, domaćin jednom od najvećih glazbenih festivala na ovim prostorima.

Naime, kao i svake godine krajem prosinca u Rovinju se održava Rovinj Music Festival koji pruža priliku mladim neafirmiranim demo bendovima da se predstave mnogobrojnoj publici i da nastupaju uz bok afirmiranim glazbenicima.

Podsjetimo, u 7 godina djelovanja, kroz festival je prošlo 100-injak mladih demo bendova iz Hrvatske i regije. Uz natjecateljski dio, festival je poseban i po sjajnom zabavnom programu. Ove godine, u ponedjeljak 26. prosinca festival svojim nastupom otvaraju grupe Pavel i Vatra. Dan kasnije publiku će zabavljati Songkillersi feat. Nikola Marjanović i splitski TBF.
U srijedu, već tradicionalno, završni koncert održat će polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija točnije više od 200 rovinjskih glazbenika dok je četvrtak rezerviran za besplatan akustični koncert grupe Nola u kazalištu A. Gandusio.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavilo se ukupno 52 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Članovi organizacijskog odbora RMF-a ujedno i žiri u sastavu: Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković odabrali su četiri polufinalista koji će se u Rovinju boriti za nagradu od pet tisuća kuna a od ove godine i studijsko snimanje pjesme u Glazbenom laboratoriju Rovinj.

Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa East time iz Sarajeva, EOT iz Karlovca, Slow Motion Suicide iz Zagreba te istarski bend Fancy filter iz Pule dok su bendovi 'Krešo i kisele kiše' iz Rijeke te 'Milost' iz Đurđenovca zamjenski polufinalisti, odnosno ukoliko netko od polufinalisa odustane, uskaču zamjenski polufinalisti.

rmf Screenshot 1

Svi koncert na rovinjskoj Valdibori započinju u 20:30h a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 50 kn odnosno 60 kuna na dan koncerta.