Srijeda, 11 Listopad 2017 18:09

Rovinj ugošćuje Opću opasnost, Atomce, Elemental i brojne druge

Devetu godinu za redom, u Rovinju se od 27. do 30. prosinca održava Rovinj Music Festival koji ima za cilj pružiti mladim neafirmiranim bendovima priliku da nastupaju na jednom od najvećih regionalnih festivala.


Kroz ovih osam godina koliko se festival održava, prošlo je više od 90 demo bendova i brojni headlineri poput Hladnog piva, Majki, Vatre, Damira Urbana, SARS-a, TBF-a, Josipe Lisac, Masima Savića i brojnih glazbenika koji su ostavili traga na hrvatskoj i regionalnoj sceni.

Festival je poseban po tome što organizatori snose sav trošak prijevoza, hrane i smještaja a pobjednici festivala osvajaju i nagradu od 5 tisuća kuna.

Uz četiri najsretnija polufinalista i prošlogodišnje pobjednike, na ovogodišnjem festivalu nastupat će i zagrebačka grupa Mangroove, Glazbeni laboratorij, The Link 20, Night Express, Elemental, Atomsko sklonište i Opća opasnost.

Prema riječima organizatora festivala Zorana Božića, Denisa Budima, Darka Zgrabljića i Igora Frankovića želja im je da sam festival posjeti još veći broj ljudi budući da je on po glaznenoj strukturi i samoj organizaciji jedinstven na ovom području. Tim povodom, u četiri dana Festivala, ulaz na prva dva dana biti će besplatan, dok će se druga dva dana ulaz plaćati 30 odnosno 50kn.

Demo bendovi koji se žele prijaviti za sudjelovanje, prijavnicu mogu preuzeti ovdje.